Nya LAS

Just nu skrivs det historia på svensk arbetsmarknad. Från och med 29e juni 2022 börjar den nya Lagen om anställningsskydd (LAS) att gälla i vissa delar. Den 1a oktober 2022 tillämpas de nya förändringarna i LAS i sin helhet. Detta innebär bland annat att en anställning snabbare övergår från en visstidsanställning till en tillsvidareanställning, nya turordningsregler och att saklig grund byts ut till sakliga skäl. Du som arbetsgivare får en större informationsplikt till nyanställda och kan i vissa fall hänvisa till kollektivavtal och personalhandbok men informationen måste ibland lämnas skriftligt.

Detta som för många kanske kan innebära en ljudlig suck är för oss som arbetat med arbetsrätt i över 25 år är detta en otrolig händelse som vi med glädje läser som aftonslektyr! Om du är det minsta osäker på hur nya LAS påverkar dig och ert arbete så hör du av dig till oss på Koncept HR.

Genom att gå Koncept HRs 3-timmarsutbildning om nya LAS och de förändringar som nu träder i kraft kommer du som arbetsgivare känna dig trygg att navigera i den nya lagen. Du kommer veta var du kan hitta information och ha koll både på de möjligheter och ansvar som lagändringen innebär.

Utbildningsdatum

 • 20 september, Borås
 • 14 oktober, Göteborg

Kostnad är 2750 kr exkl. moms, fika ingår.

Maila utbildning@koncepthr.se för att boka. Om du har frågor, funderingar eller kanske vill ha en företagsanpassad utbildning just för er kan du ringa eller maila Thomas.

Thomas Danielsson
Vice-VD, HR-konsult
Tel: 0793-28 30 01
thomas@koncepthr.se

  Boka plats på nästa kurs!

  Lämna ett meddelande och ange gärna hur många som kommer så återkommer vi så snart som möjligt.


  [bws_google_captcha]

  *Obligatoriska fält

  Logo